Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

2010: A Trembled Year in Doom, Faith and the Black Mass of an Ironbound World (The Diamonds).

Ακόμα μια χρονιά έχει φύγει, έχει αρχίσει πια να ξεθωριάζει χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πρόλαβε όμως πρώτα να χαρίσει σε πολλούς από εμάς αξέχαστες εικόνες και στιγμές, συγκινήσεις που δύσκολα θα χαθούνε από την μνήμη μας. Πείτε με ρομαντικό αν θέλετε αλλά προτιμώ να θυμάμαι μόνο τα θετικά και τα ωραία. Αυτά που μας κάνουν να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε, αυτά που μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες μουσικές επιλογές, περίεργες είναι η αλήθεια, οι οποίες ανήκουν στα ωραία που δύσκολα θα ξεχάσω. Διότι κάτι τέτοια ο φθοροποιός χρόνος δυσκολεύεται να τα αλλοιώσει. Αυτές οι μουσικές ήρθαν για να μείνουν. Σε κάποιους για πάντα. Η σειρά όπως πάντα είναι (σχεδόν) τυχαία. Play it Loud...!!


1. Electric Wizard Black Masses


2. Procession –
Destroyers of the Faith


3. Deathspell Omega – Paracletus


4. Triptykon - Eparistera Daimones


5. Motorhead – The World is Yours


6. Autopsy - Awakened by Gore


7. Menace Ruine - Union of Irreconcilables


8. Von Goat - Septic Illumination


9. Atlantean Kodex - The Golden Bough


10. Enslaved - Axioma Ethica Odini


11. Pain of Salvation - Road Salt One


12. Grand Magus – Hammer of the North


13. Enforcer – Diamonds


14. Sodom – In War and Pieces


15. Hooded Menace – Never Cross the Dead


16. Unleashed - As Yggdrasil Trembles


17. Rotting Christ –Aealo


18. InnerWish - No Turning Back


19. Grave - Burial Ground


20. Overkill – Ironbound


21. Ghost – Opus Eponymous



Σίγουρα κάποιες μουσικές ξεχάστηκαν ενώ άλλες μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα στα δικά μου αυτιά. Επίσης, κάποιες επιλογές μπορεί να μοιάζουν ετερόκλητες μεταξύ τους, διαφορετικές σαν να προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες. Δεν νομίζω όμως να έχει και πολύ σημασία. Και αυτό διότι όπως διάβασα κάπου, όλα μουσική είναι.

Doom or be doomed…

4 σχόλια:

Snowball είπε...

Δεν σε είχα για οπαδό της metal... :)

Chris Z. είπε...

Μα αγαπητέ snowball, πως θα μπορούσα να μην ανήκω σε αυτή την μουσική; Αν και η χρονιά που έφυγε ήταν λίγο περίεργη, εντούτοις οι συγκεκριμένες επιλογές θα έλεγα ότι είναι μάλλον προβλέψιμες. Αλλά να, ήρθαν για να μείνουν και αυτές. ;)

Την καλημέρα μου..

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

1,3,10,11,17 μου άρεσαν κι εμένα από τη φετινή χρονιά στο χώρο του metal. Τον καινούριο των Motorhead και των Sodom δεν τους έχω ακούσει. Είναι πραγματικά καλοί;

Chris Z. είπε...

Φίλε Moody,
Motorhead και Sodom έδωσαν φέτος το παρόν στη δισκογραφία και τους απόλαυσα με την καρδιά μου. Αμφότεροι σου χαρίζουν αυτό που θέλεις να ακούσεις. Με άλλα λόγια, αν αγαπάς αυτές τις μπάντες δεν γίνεται να μη σου αρέσουν αυτοί οι δύο δίσκοι. Αλλά στην περίπτωση που ασχολείσαι με το άθλημα θα σου πρότεινα να ρίξεις μια αυτιά και στις υπόλοιπες επιλογές. Που ξέρεις, μπορεί να βρεις κάτι που θα σε κρατήσει κοντά του.

Καλησπέρα…